Hírek
2014. július 30.

Elment Pannika néni

Turcsányi Imréné, mindenki Pannika nénije, a Vöröskeresztes Klub vezetője élete 88. évében elhunyt. Amikor újságunk májusi számában „Nagyon fáj ez, de abba kell hagynom” címmel Tóth György interjút készített vele, még ő és mi sem gondolhattuk, hogy ilyen hamar égi mezőkre távozik.

Mélyen belehasított lelkünkbe a pünkösdvasárnap este érkezett szomorú hír, miszerint Mádi György kanonok, plébános atya június 8-án pünkösdvasárnapján, életének 79. és papságának 55. évében elhunyt.

Mint ismeretes, egy ideig az a hír járta Dorozsmán, hogy a katolikus egyház segélyszervezete lakóparkot kíván építtetni romák részére a cigánytelepen. Aláírásgyűjtés indult a terv megvalósítása ellen, illetve az illetékes önkormányzati szervek is kinyilvánították véleményüket, amely értelmében nem ezen a módon kívánják a szegénységben élő kisebbséget támogatni. Az egyik szegedi hírportál 2014. február 18-án közölt interjújában megszólaltatta Kothencz Jánost, aki az egyházi szervezet saját nézőpontját ismertette, kerekebbé téve a közbeszédben igen nagy érzelmeket kiváltó történetet.

A Dorozsmai Napló decemberi lapszámában, majd a Délmagyarországban is megjelent a hír, amely szerint a katolikus egyház lakóparkot tervez építeni a cigány kisebbségnek Dorozsmán, az Árpa utca környékén. Fenti beszámolók alapján lábra kelt számos híresztelés és pletyka a beruházással kapcsolatban, az olvasókban és a lakosokban általános felháborodást keltett az építkezés tervbe vétele. Az egyik párt aláírásgyűjtésbe és házalásba kezdett tiltakozásul. A Dorozsmai Napló Kiskundorozsma két önkormányzati képviselőjét is megszólaltatta a témában.

2013. november 22.

Áldozatvédelmi előadás

A „Nem vagyunk egyedül” áldozatvédelmi projekt keretében tartottak előadást októberben Dorozsmán is.

2013. november 22.

Megnyílt a roma tanoda

Hivatalosan is megnyitották a második cigányiskolát Szegeden, mégpedig Dorozsmán a Negyvennyolcas utcában. A tanoda már nyár óta üzemel, jelenleg 21 általános iskolás gyerekkel.

Továbbra is kapható Felpétzi Győry Jenő: Dorozsma régi életéről című kötete. Kiváló ajándék lehet akár karácsonyra, akár születésnapra illetve egyéb alkalmakra!

A Dorozsmai Napló és a Dorozsmai Napló Baráti Kör Egyesület már a Facebookon is fent van! Tájékozódjon legfrisebb számainkról és olvassa el online, még a nyomtatott megjelenés előtt!

Hirdetés

Keresés

Legközelebbi események

Március 15.
2019. március 15., péntek

Naptár

2019

február

H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3